Recepten

Fiësta Verduras (spinazie, ui en tomaat)

Recept

1.000 g 50 % Fiesta Panomix Mais * } 100%
1.000 g 50 % bloem }
80 g 4 % gist
880 g 44 % water
100 g 5 % Exakt Goud Crème

* Fiesta Panomix Mais bevat zout!

-

400 g   Quichexpress
480 g   water
20 g   bouillonpoeder
8 g   bakkerszout
2 g   peper

Vulling

125 g   bladspinazie
200 g   lente-ui
375 g   tomatenblokjes
50 g   pijnboompitten

Decoratie

232 g   Decoratie-Mais (4 g per stuk)
Fiësta Verduras (spinazie, ui en tomaat)

Werkwijze

Van alle grondstoffen een stevig en koel deeg vormen.
Niet te lang kneden.
Het deegstuk direct opmaken als voor brood.
Na enige rijs het deeg uitrollen tot een dikte van 2,5 mm en een breedte van 25 cm.
Voor 2/3 deel bestrijken met ca. 875 gram aangemaakte Quichexpress.
Overstrooien met de in ringen gesneden lente-ui en beleggen met de bladspinazie.
De tomatenblokjes en pijnboompitten over de bladspinazie verdelen.
In drieën opvouwen en repen snijden van 4 cm (ca. 80 gram).
Bovenzijde strijken en in de Decoratie-Mais drukken.
Op platen met papier zetten.
Narijs ca. 70 minuten.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd ca. 11 minuten.

Uitkomst 58 stuks