
Fiësta Verduras (spinazie, ui en tomaat)
Fiësta Verduras (spinazie, ui en tomaat)
Recept
1.000 g | 50 % | Fiesta Panomix Mais * | } 100% |
1.000 g | 50 % | bloem | } |
80 g | 4 % | gist | |
880 g | 44 % | water | |
100 g | 5 % | Exakt Goud Crème |
* Fiesta Panomix Mais bevat zout!
-
400 g | Quichexpress | ||
480 g | water | ||
20 g | bouillonpoeder | ||
8 g | bakkerszout | ||
2 g | peper |
Vulling
125 g | bladspinazie | ||
200 g | lente-ui | ||
375 g | tomatenblokjes | ||
50 g | pijnboompitten |
Decoratie
232 g | Decor Maisgries (4 g per stuk) |

Werkwijze
Van alle grondstoffen een stevig en koel deeg vormen.Niet te lang kneden.
Het deegstuk direct opmaken als voor brood.
Na enige rijs het deeg uitrollen tot een dikte van 2,5 mm en een breedte van 25 cm.
Voor 2/3 deel bestrijken met ca. 875 gram aangemaakte Quichexpress.
Overstrooien met de in ringen gesneden lente-ui en beleggen met de bladspinazie.
De tomatenblokjes en pijnboompitten over de bladspinazie verdelen.
In drieën opvouwen en repen snijden van 4 cm (ca. 80 gram).
Bovenzijde strijken en in de Decor Maisgries drukken.
Op platen met papier zetten.
Narijs ca. 70 minuten.
Oventemperatuur 230°C.
Baktijd ca. 11 minuten.
Uitkomst 58 stuks