Recepten Recepten

Formule 1 Tompouce oranje

Recept

1.900 g   Gele room met Maestro Creme Vanille *
1.900 g   slagroom
270 g   Zeesan Neutraal
135 g   water
10 g   vanille aroma

* kamertemperatuur

-

6 st   tompouce plakken 46 x 11 cm
250 g   Arabesque Blanc 29 *
100 g   Fruitful Apricot Jam

* afgeslapt met cacaoboter

Decoratie

300 g   Glet. Fondant Orange
50 g   Mont Blanc
Formule 1 Tompouce oranje

Werkwijze

Meng Zeesan Neutraal met warm water en laat even staan.
Meng de warme geweekte Zeesan Neutraal door de gele room samen met de Vanille Aroma.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.

Verdeel de crème suisse over het rationeel banketframe, gladstrijken en invriezen.

Alle kanten van de tompouce plakken insmeren met afgeslapte Arabesque Blanc 29 behalve de bovenkant.
De bovenkant insmeren met ingekookte Fruitful Apricot Jam, in verband met glaceren.

Snijd de crème suisse in 3 banen van 11 cm en bouw de tompouce op.
Glaceren met Glet. Fondant Orange en snijden in de gewenste maat.

Decoreren met het sjabloon en Mont Blanc.

Uitkomst 42 stuks