Formule 1 Tompouce oranje
Formule 1 Tompouce oranje
Recept
1.900 g | Gele room met Maestro Creme Vanille * | |
1.900 g | slagroom | |
270 g | Zeesan Neutraal | |
135 g | water | |
10 g | vanille aroma |
* kamertemperatuur
-
6 st | tompouce plakken 46 x 11 cm | |
250 g | Arabesque Blanc 29 * | |
100 g | Fruitful Apricot Jam |
* afgeslapt met cacaoboter
Decoratie
300 g | Glet. Fondant Orange | |
50 g | Mont Blanc |
Werkwijze
Meng Zeesan Neutraal met warm water en laat even staan.Meng de warme geweekte Zeesan Neutraal door de gele room samen met de Vanille Aroma.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.
Verdeel de crème suisse over het rationeel banketframe, gladstrijken en invriezen.
Alle kanten van de tompouce plakken insmeren met afgeslapte Arabesque Blanc 29 behalve de bovenkant.
De bovenkant insmeren met ingekookte Fruitful Apricot Jam, in verband met glaceren.
Snijd de crème suisse in 3 banen van 11 cm en bouw de tompouce op.
Glaceren met Glet. Fondant Orange en snijden in de gewenste maat.
Decoreren met het sjabloon en Mont Blanc.
Uitkomst 42 stuks