Friese Latten 2.0
Friese Latten 2.0
Recept
10.000 g | 100 % | bloem | |
600 g | 6 % | gist | |
200 g | 2 % | bakkerszout | |
6.000 g | 60 % | water | |
3.000 g | 30 % | Maestro Boterstol | |
500 g | 5 % | Exakt Goud Crème |
Vulling
2.000 g | 20 % | Halve Amandel 27/30 | |
2.000 g | 20 % | suikernibs C30/P3 |
Decoratie
1.800 g | amandelschaafsel (120 g per stuk) |
Afwerking
900 g | korstsuiker (60 g per stuk) |
Werkwijze
De gebruneerde halve amandelen ca. 30 minuten weken in 15% water, berekend over het gewicht van de amandelen.Van alle grondstoffen een afgekneed deeg vormen.
Direct na het kneden de vulling doordraaien.
Deegtemperatuur 25°C.
Afwegen 2400 gram.
Bolrijs 5 minuten.
Verdelen en opbollen.
Pillen rollen met een lengte van 20 cm.
Strijken met Ovex Liquide en rondom decoreren met Amandelschaafsel.
Plaats 20 pillen in een kapselplaat van 20x60 cm.
Narijs 60 minuten.
Voor het bakken afspuiten met Ovex Liquide en overstrooien met korstsuiker.
Oventemperatuur 220°C.
Baktijd ca. 20 minuten.
Uitkomst 15 stuks (platen 20x60)