Recepten

Fruit Festival

Recept

2.000 g 100 % bloem
160 g 8 % gist
40 g 2 % bakkerszout
1.200 g 60 % water
600 g 30 % Maestro Boterstol
80 g 4 % Amore Fruit Desem

Vulling

600 g 30 % rozijnen
400 g 20 % Vruchtenmelange
300 g 15 % suikernibs C30/P3

Frangipan

550 g   boter
1.600 g   Maestro Amandelspijs
550 g   ei
1.100 g   Fruitful Apricot

Afwerking

380 g   Paletta Spray Abrikoos (20 g per stuk)

Decoratie

190 g   amandelstaafjes (10 g per stuk)
190 g   gedroogde abrikozen (10 g per stuk)
Fruit Festival

Werkwijze

Van alle grondstoffen een kort afgekneed deeg vormen.
Direct de vulling doordraaien.
Deegtemperatuur 25°C.
Vormen als voor brood en laat het deeg ca. 10 minuten rusten in de koeling.
Het deeg uitrollen tot een dikte van 6 mm.
Snijd vierkanten van 18 x 18 cm (ca. 280 gram) en plaats het deeg in de aluschaaltjes (17 x 17 cm).
Spuit ca. 200 gram Frangipan op het deeg en houd ca. 1 cm van de rand vrij.
Narijs 45 minuten.

Oventemperatuur 220°C > 190°C.
Baktijd ca. 20 minuten.

Na het bakken en afkoelen, afgeleren met Paletta Spray Abrikoos.
Decoreren met gesneden gedroogde abrikozen en de geroosterde Amandelstaafjes.

Uitkomst 19 stuks