
Geitenkaas Flan
Geitenkaas Flan
Recept
2.200 g | Kanomix | |
1.000 g | boter | |
250 g | bloem | |
150 g | ei | |
70 g | Citroenrasp | |
10 g | bakkerszout |
Vulling
1.050 g | water | |
1.050 g | zachte geitenkaas | |
1.050 g | melk | |
1.050 g | Minuta Vlaai Ambacht | |
1.050 g | ei |
Afwerking
147 g | Mont Blanc (7 g per stuk) |
Decoratie
42 g | Cacao (2 g per stuk) |

Werkwijze
Van alle grondstoffen een deeg zetten.Deeg koelen en de volgende dag doorwerken.
Het deeg uitrollen op 3 mm.
Ringen/taartpannen van 18 cm fonceren, gebruik ca. 175 gram deeg per flan.
De geitenkaas oplossen in heet water en mengen met de melk en Minuta Vlaai Ambacht.
3 minuten in de derde versnelling gladdraaien als laatste de eieren toevoegen en kort gladdraaien.
De gefonceerde vorm vullen met 250 gram vulling.
Oventemperatuur:
Inschietoven 200°C.
Rotatie oven 170 °C
Baktijd 30 minuten.
Na het afkoelen afpoederen met Mont Blanc.
Door middel van een sjabloon en cacaopoeder een decoratie van een geit aanbrengen.
Uitkomst 21 stuks