Recept
2.200 g
|
|
Kanomix |
1.000 g
|
|
boter |
250 g
|
|
bloem |
150 g
|
|
ei |
70 g
|
|
Citroenrasp |
10 g
|
|
bakkerszout |
Vulling
1.050 g
|
|
water |
1.050 g
|
|
zachte geitenkaas |
1.050 g
|
|
melk |
1.050 g
|
|
Minuta Vlaai Ambacht |
1.050 g
|
|
ei |
Afwerking
147 g
|
|
Mont Blanc (7 g per stuk) |
Decoratie
42 g
|
|
Cacao (2 g per stuk) |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een deeg zetten.
Deeg koelen en de volgende dag doorwerken.
Het deeg uitrollen op 3 mm.
Ringen/taartpannen van 18 cm fonceren, gebruik ca. 175 gram deeg per flan.
De geitenkaas oplossen in heet water en mengen met de melk en Minuta Vlaai Ambacht.
3 minuten in de derde versnelling gladdraaien als laatste de eieren toevoegen en kort gladdraaien.
De gefonceerde vorm vullen met 250 gram vulling.
Oventemperatuur:
Inschietoven 200°C.
Rotatie oven 170 °C
Baktijd 30 minuten.
Na het afkoelen afpoederen met Mont Blanc.
Door middel van een sjabloon en cacaopoeder een decoratie van een geit aanbrengen.
Uitkomst 21 stuks