
Geitenkaas Quiche
Geitenkaas Quiche
Fonceerdeeg
750 g | Hartige Fonceer | |
300 g | boter of margarine | |
170 g | water |
Recept
700 g | Quichexpress | |
1.700 g | water | |
30 g | bouillonpoeder | |
25 g | bakkerszout | |
10 g | peper |
Vulling
600 g | Zeeuwse geitenkaas * | |
600 g | prei | |
200 g | witlof | |
16 g | basilicum (vers) |
* harde blokjes
Decoratie
150 g | cherry tomaatjes | |
20 g | geitenkaas | |
22 g | basilicum (vers) | |
60 g | peppadew (zoete peppers) |

Werkwijze
Meng de grondstoffen van het fonceerdeeg en kneed ze vervolgens met de haak tot een soepel en homogeen deeg.Deeg iets rust geven en uitrollen op 1,5-2 mm dikte.
Meng de Quichexpress met de helft van het water, de andere helft met bouillonpoeder, zout en peper geleidelijk toevoegen.
Daarna 5 minuten in de 2e versnelling gladdraaien.
De aangemaakte quichexpress mengen met de vulling.
Fonceer een taartpan van 18 cm, ca 100 gram deeg.
Vullen met 350 gram vulling en afwerken met de decoratie.
Oventemperatuur:
Inschietoven 210°C.
Baktijd 25 minuten.
Rotatieoven 190°C.
Baktijd 25 minuten.
Uitkomst 11 stuks.