Recepten

Gevuld Speculaas met Kanomix en Perla GS met Ei (Plastisch)

Recept

2.000 g   Kanomix
400 g   patentbloem
800 g   boter
50 g   Speculaas Orenta
10 g   Bakmiddel Speculaas
10 g   bakkerszout
80 g   Citroenrasp
200 g   water

Vulling

3.500 g   Perla GS met Ei
245 g   water
Gevuld Speculaas met Kanomix en Perla GS met Ei (Plastisch)

Werkwijze

Vulling aanmaken.

Van alle grondstoffen een deeg zetten.
Deeg koelen en de volgende dag met wat water plastisch draaien.

Deeg uitrollen op 4 mm, de plaat bekleden en de vulling hierop aanbrengen.
Voor de bovenplak het deeg uitrollen op 3½ mm en over de spijs rollen.
Strijken met ei en afwerken met amandelen of amandelschaafsel.

Oventemperatuur:
Inschietoven 190°C.
Rotatieoven 170°C.
Baktijd 45 minuten.

Bovenstaand recept is voor 1 plaat van 60 x 40 cm.