
Gevuld Speculaas met Kanomix en Perla GS met Ei (Plastisch)
Gevuld Speculaas met Kanomix en Perla GS met Ei (Plastisch)
Recept
2.000 g | Kanomix | |
400 g | patentbloem | |
800 g | boter | |
50 g | Speculaas Orenta | |
10 g | Bakmiddel Speculaas | |
10 g | bakkerszout | |
80 g | Citroenrasp | |
200 g | water |
Vulling
3.500 g | Perla GS met Ei | |
245 g | water |

Werkwijze
Vulling aanmaken.Van alle grondstoffen een deeg zetten.
Deeg koelen en de volgende dag met wat water plastisch draaien.
Deeg uitrollen op 4 mm, de plaat bekleden en de vulling hierop aanbrengen.
Voor de bovenplak het deeg uitrollen op 3½ mm en over de spijs rollen.
Strijken met ei en afwerken met amandelen of amandelschaafsel.
Oventemperatuur:
Inschietoven 190°C.
Rotatieoven 170°C.
Baktijd 45 minuten.
Bovenstaand recept is voor 1 plaat van 60 x 40 cm.