Recepten Recepten

Green Tropical Empileur

Bodem

500 g   Hardewenerdeeg met Kanomix
200 g   Fruitful Apricot Jam

Recept

900 g   Fantasy Mango Passie
325 g   ei
225 g   water
125 g   Muffinolie *

* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Vulling 1

600 g   Fruitful Mango HI

Vulling 2

700 g   slagroom
200 g   water
135 g   Zeesan Neutraal
10 g   aroma pasta Pandan

-

500 g   kokoskapsel met Moscalux

Vulling 3

800 g   slagroom
250 g   Fruitful Mango HI
200 g   passievruchten puree
150 g   Zeesan Neutraal

Afwerking

600 g   Maro 1:3 Rol Groen
450 g   Paletta Spray Neutraal
115 g   Arabesque Blanc 29 *
5 g   kokos

* of gebruik Scaldis wit

Green Tropical Empileur

Werkwijze

Rol het hardewenerdeeg uit tot een dikte van 1,75 mm, leg dit op een 60 x 40 bakplaat voorzien van iets Carlex Spray.
Prik het deeg en steek uit met het Banketframe.

Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd 9 minuten.

Steek direct na het bakken nogmaals uit met het banketframe en laat dit rond het deeg zitten.
Strijk de Fruitful Apricot Jam op het deeg.

Meng alle ingrediënten voor de bodem gedurende 5 minuten in de eerste versnelling.
Om er zeker van te zijn dat de vruchtenstukjes mooi verdeeld zitten in het beslag is het
aan te bevelen om het eerst bij te krabben voor het uitscheppen. Verdeel het beslag in het banketframe.
Spuit de Fruitful Mango HI over het beslag.

Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd 25 minuten.

Meng het water (30°C) met de Zeesan Neutraal tot een gladde massa en voeg het
pandan aroma toe. Spatel de slagroom, die voor 75% is opgeklopt, erdoor.
Verdeel de bavaroise over de afgekoelde bodem, strijk ook goed in de holtes en strijk
glad met afstrijker 2 cm. Leg hierop een plak kokoskapsel en druk aan, eventueel tremperen.

Meng de passievruchten puree (30°C) met de Zeesan Neutraal tot een gladde massa.
Voeg de Fruitful Mango HI toe en meng dit. Spatel de slagroom, die voor 75% is opgeklopt erdoor.
Verdeel de bavaroise over het kokoskapsel en strijk strak met de omgekeerde afstrijker 3 cm.
Zet de plaat in de koelkast om te geleren en vries daarna in.

Rol de Maro 1:3 Rol Groen uit tot een dikte van 1,75 mm en bestrijk met de gesmolten Arabesque Blanc 29.
Verwijder het Banketframe en plak de plaat op de chocolade, de bavaroise op de chocolade.
Keer het geheel weer om en geleer de bovenzijde met Paletta Spray Neutraal en bestrooi met iets kokos.
Snijd in 5 banen en de 5 banen met de snijmal in 5 x 10 gebakjes.

Decoreer naar wens, zie ook de foto.

Uitkomst 50 stuks