
Hartige Vlaai
Hartige Vlaai
Recept
1.000 g | Hartige Fonceer | |
400 g | boter of margarine | |
225 g | water |
Vulling
240 g | Quichexpress | |
600 g | water | |
6 g | peper | |
6 g | bakkerszout | |
600 g | groente * | |
150 g | spek |
* 150 g broccoli 50 g paprika 150 g spruiten 100 g winterwortel 50 g lente ui 100 g prei

Werkwijze
Meng de grondstoffen tot een soepel en homogeen deeg.Geef het deeg iets rust en rol het deeg uit tot een dikte van 1,5 - 2 mm.
Fonceer 4 taartpannen van 26 cm.
Maak de vulling aan.
Quichexpress mengen met de helft van het water, de andere helft geleidelijk toevoegen.
Daarna 5 minuten in de 2e versnelling gladdraaien.
De grof gesneden geblancheerde groente en overige ingrediënten mengen met de aangemaakte Quichexpress.
Verdeel 400 gram vulling in de gefonceerde taartpannen.
Maak van het overige deeg een vlaairaster voor over de vulling.
Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatie oven 160°C.
Baktijd 30 minuten.
Uitkomst 4 stuks
Tip:
Pas de groente aan naar het jaargetijde en prijs.