Recepten

Honing Haverkoek

Recept

1.000 g   Eierkoekmix Haver
210 g   water
210 g   ei

Vulling

100 g   honing
70 g   Appelpoeder

Decoratie

60 g   Havervlokken
Honing Haverkoek

Werkwijze

Meng alle grondstoffen tot een glad beslag.
Draaitijd ca. 5 minuten in de eerste versnelling.

Het beslag minimaal 30 minuten laten staan.

Spuiten twee banen van ca. 350 gram beslag op een bakplaat van 60 x 40 cm.
Meng de honing met de Appelpoeder en spuit dit zigzag over het beslag
Decoreren met Havervlokken.
Op kleur afbakken.

Oventemperatuur:
Inschietoven 250°C.
Rotatieoven 230°C.
Baktijd ca. 9 minuten.

Na het bakken de banen in 7 gelijke stukken snijden.

Uitkomst 28 stuks

Bakken op licht gesmeerd siliconenpapier geeft een zachtere onderzijde en een makkelijke lossing.