Recepten Recepten

Kaas-Uienbroodje

Recept

7.500 g 75 % bloem } 100%
2.500 g 25 % Panoplus Nacho }
150 g 1.5 % bakkerszout
400 g 4 % gist
5.200 g 52 % water
300 g 3 % Gamma Extra

Vulling

2.310 g   uien
2.310 g   geraspte kaas
Kaas-Uienbroodje

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Voor een goede vochtopname wat langer in de 1e versnelling kneden.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 200 gram.
Puntrijs 20 minuten.
Deegstukjes uitrollen tot 10 x 25 cm. en deze in de Carlomat C of op platen met bakpapier leggen.
Narijs 60 minuten, bestrooien met 30 gram uienringen en 30 gram geraspte kaas.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 25 minuten.

Uitkomst 80 stuks.

Variant:
Eénpersoonsbroodjes
Direct 2000 gram afwegen.
Bolrijs 20 minuten.
Verdelen en opbollen.
Op met papier beklede platen leggen.
Na 20 minuten narijs met bijvoorbeeld een kunststof jeu de boule-bal in het midden een kuiltje rollen en vullen met ui en geraspte kaas.
Narijs 40 minuten.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 240°C.
Baktijd 20 minuten.