![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-1280-7ea2359fb685f5175f85384c6a5628fd.jpeg)
![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-768-c13e4c38f1c1ac7484a2abbf22177bc4.jpeg)
Kerstboompje
Kerstboompje
Recept
10.000 g | 100 % | bloem | |
500 g | 5 % | gist | |
180 g | 1.8 % | bakkerszout | |
5.400 g | 54 % | water | |
2.000 g | 20 % | Exakt Boter |
Decoratie
1.000 g | Decor Tarwegries | ||
15 g | groene kleurstof | ||
750 g | roggebloem |
![Kerstboompje](https://www.zeelandia.nl/recepten/kerstboompje/@@images/image-400-a505178e06b9a8bea9fb1df62759e0e1.jpeg)
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 900 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Verdelen en opbollen.
Decoreren:
1 bolletje zonder decoratie.
10 bolletjes met groene Decor Tarwegries.
Van 11 bolletjes een Kerstboom vormen.
Narijs 60 minuten.
De randen overstrooien met roggebloem.
Oventemperatuur 245°C.
Baktijd 12 minuten.
Uitkomst 54 stuks.
Voor Groene Decor Tarwegries:
Per 1000 gram Decor Tarwegries, 15 gram Kleurstof Groen E131 E102 doormengen.