Recepten

Kerstboompje

Recept

10.000 g 100 % bloem
500 g 5 % gist
180 g 1.8 % bakkerszout
5.400 g 54 % water
2.000 g 20 % Exakt Boter

Decoratie

1.000 g   Decoratiegries
15 g   groene kleurstof
750 g   roggebloem
Kerstboompje

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 900 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Verdelen en opbollen.

Decoreren:
1 bolletje zonder decoratie.
10 bolletjes met groene decoratiegries.
Van 11 bolletjes een Kerstboom vormen.
Narijs 60 minuten.
De randen overstrooien met roggebloem.
 
Oventemperatuur 245°C.
Baktijd 12 minuten.

Uitkomst 54 stuks.

Voor Groene Decoratiegries:
Per 1000 gram Decoratiegries, 15 gram Kleurstof Groen E131 E102 doormengen.