
Knusperstangen met Kornkrüstchen
Knusperstangen met Kornkrüstchen
Recept
500 g | 25 % | Kornkrüstchen * | } 100% |
1.500 g | 75 % | bloem | } |
60 g | 3 % | gist | |
1.100 g | 55 % | water | |
40 g | 2 % | Combimalz GOLD |
* Kornkrüstchen bevat zout!
Doortoeren
650 g | 32.5 % | korstboter/margarine |
Decoratie
100 g | 5 % | Decor Maanzaad Blauw | |
125 g | 6.2 % | Decor Sesamzaad |

Werkwijze
Kornkrüstchen en 500 gram water mengen.Rusttijd 60 minuten.
Van alle grondstoffen een goed afgekneed koel deeg vormen.
Voorrijs 10 minuten.
Korstboter in vouwen.
Drie halve franse toeren geven (= in drieën).
Tussen de toeren 10 minuten rust geven (koelen).
Het deeg uitrollen op een dikte van 8 mm.
Onderkant decoreren met Decor Maanzaad Blauw, bovenkant met Decor Sesamzaad.
Banen snijden van ca.1 cm breed en 25 cm lang.
Spiraliseren en in stokbroodplaten leggen (om kromtrekken tegen te gaan).
Narijs 40 minuten.
Bakken met stoom.
Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 12 minuten.
Uitkomst 58 knusperstangen van 70 gram.