![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-1280-7ea2359fb685f5175f85384c6a5628fd.jpeg)
![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-768-c13e4c38f1c1ac7484a2abbf22177bc4.jpeg)
Krentenbollen
Krentenbollen
Recept
10.000 g | 100 % | bloem | |
1.000 g | 10 % | gist | |
200 g | 2 % | bakkerszout | |
6.200 g | 62 % | water | |
2.000 g | 20 % | Maestro Vruchten * |
* Toevoeging variabel 20 tot 25%
Vulling
12.000 g | 120 % | zuidvruchten |
![Krentenbollen](https://www.zeelandia.nl/recepten/krentenbollen/@@images/image-400-a505178e06b9a8bea9fb1df62759e0e1.jpeg)
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 25°C.
Afwegen 2000 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Verdelen en opbollen.
Narijs 80 minuten.
Oventemperatuur 260°C.
Baktijd 8 minuten.
Uitkomst 470 stuks.
* Bij verwerking via de kleinbroodstraat, direct verwerken.
Deegtemperatuur 27°C.