![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-1280-7ea2359fb685f5175f85384c6a5628fd.jpeg)
![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-768-c13e4c38f1c1ac7484a2abbf22177bc4.jpeg)
Krentenbollen met Parade Oliebol DM
Krentenbollen met Parade Oliebol DM
Recept
500 g | 50 % | Parade Oliebol DM * | } 100% |
500 g | 50 % | bloem | } |
60 g | 6 % | gist | |
10 g | 1 % | bakkerszout | |
560 g | 56 % | water | |
150 g | 15 % | Korent Ambacht |
* Pan. Oliebol DM bevat gist en zout!
Vulling
1.000 g | 100 % | zuidvruchten |
![Krentenbollen met Parade Oliebol DM](https://www.zeelandia.nl/recepten/krentenbollen-met-parade-oliebol-dm/@@images/image-400-e100dd1726a9b137fd710eec0e27fc5d.jpeg)
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 25°C.
Afwegen 1900 gram.
Bolrijs 20 minuten.
Verdelen en opbollen.
Strijken met ei.
Narijs 60 minuten.
Oventemperatuur 240°C.
Baktijd 10 minuten.
Uitkomst 43 bollen.
Van dit recept kan u ook krentenbrood te maken.