Recepten Recepten

Krentenbollen met Parade Oliebol Goud

Recept

5.000 g 50 % Parade Oliebol Goud * } 100%
5.000 g 50 % tarwebloem }
800 g 8 % gist
100 g 1 % bakkerszout
5.600 g 56 % water
1.500 g 15 % Korent Ambacht

* Parade Oliebol Goud bevat zout!

Vulling

10.000 g 100 % zuidvruchten
Krentenbollen met Parade Oliebol Goud

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 25°C.
Afwegen 2100 gram.
Bolrijs 20 minuten.
Verdelen en opbollen.
Strijken.
Narijs 60 minuten.

Oventemperatuur 240°C.
Baktijd 10 minuten.

Uitkomst 400 stuks

Van dit recept is ook krentenbrood te maken.