Recepten

Krokante Speltmaïsbroodjes

Recept

10.000 g 100 % Panovite Spelt Licht *
500 g 5 % gist
4.900 g 49 % water
300 g 3 % Protea 2000

* Panovite Spelt Licht bevat zout!

Decoratie

783 g   Deco Speltvlokken (3 g per stuk)
Krokante Speltmaïsbroodjes

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Voor een goede vochtopname wat langer in de eerste versnelling draaien.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 1800 gram.
Bolrijs 5 minuten.
Verdelen en opbollen.
Decoreren met Deco Speltvlokken.
Narijs 80 minuten.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 12 minuten.

Uitkomst 261 stuks

Van dit recept zijn ook prima mini's te maken, gebruik hiervoor een afweeggewicht van 1050 gram.