
Maillot Jaune
Maillot Jaune
Recept
2.000 g | Kanomix | |
800 g | boter | |
125 g | Zeesan Tropical | |
75 g | water | |
10 g | bakkerszout |
Decoratie
2.000 g | Rolfondant | |
2 g | gele kleurstof |

Werkwijze
Van alle grondstoffen een deeg zetten.Deeg koelen en de volgende dag doorwerken, eventueel nog iets water toevoegen.
Het deeg uitrollen tot een dikte van 4 mm.
Met de truisteker koeken uitsteken.
Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160ºC.
Baktijd 17 minuten.
Kleur de Rolfondant geel, en rol deze uit tot een dikte van 2 mm.
Steek truien uit.
Leg op elke gebakken trui een gele trui.
Doe dit direct na het bakken zodat de koeken nog warm zijn en laat de koeken verder afkoelen.
Door de warmte blijft de gele rolfondant goed plakken aan de koek.
Uitkomst 90 stuks