Recepten Recepten

Maisbrood met Mais Pompoen 40

Recept

4.000 g 40 % Mais Pompoen 40 } 100%
3.000 g 30 % bloem }
3.000 g 30 % volkorenmeel }
250 g 2.5 % gist
150 g 1.5 % bakkerszout
300 g 3 % Maestro Bruin
5.800 g 58 % water

Decoratie

285 g   Decor Maisgries (15 g per stuk)
Maisbrood met  Mais Pompoen 40

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Voor een goede vochtopname wat langer in de eerste versnelling kneden.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 860 gram.
Bolrijs 45 minuten.
Vormen en decoreren met Decor Maïsgries.
Narijs 70 minuten.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 260°C.
Baktijd ca. 35 minuten.

Uitkomst 19 stuks