Recepten

Mallow Biertje

Recept

1.000 g   Mallow
200 g   bier *

* Voor het aankleuren van de "bierMallow" gebruik gele kleurstof

Mallow Biertje

Werkwijze

Zet de Mallow minimaal één dag van tevoren op een warme plek (ca. 40°C).
Een andere mogelijkheid is om de Mallow à la minute te verwarmen in de magnetron.

Meng de Mallow met bier in een lage versnelling met de garde.
Zorg ervoor dat de totale massa ca. 60°C wordt.
Zodra de massa wit (schuimig) begint te worden, de machine in de hoogste versnelling zetten.
Klop gedurende 5 tot 10 minuten, afhankelijk van de machine. Soortelijk gewicht ca. 300 g/l.

Zet 1/3 deel apart voor de schuimkraag.
Het overige deel van de Mallow even aankleuren met gele kleurstof.

Spuit nu het plastic bierglas voor 2/3 vol met de gele Mallow en spuit daarna de witte Mallow tot aan de rand van het glas.

Uitkomst 15 stuks