
Mallow Biertje
Mallow Biertje
Recept
1.000 g | Mallow | |
200 g | bier * |
* Voor het aankleuren van de "bierMallow" gebruik gele kleurstof

Werkwijze
Zet de Mallow minimaal één dag van tevoren op een warme plek (ca. 40°C).Een andere mogelijkheid is om de Mallow à la minute te verwarmen in de magnetron.
Meng de Mallow met bier in een lage versnelling met de garde.
Zorg ervoor dat de totale massa ca. 60°C wordt.
Zodra de massa wit (schuimig) begint te worden, de machine in de hoogste versnelling zetten.
Klop gedurende 5 tot 10 minuten, afhankelijk van de machine. Soortelijk gewicht ca. 300 g/l.
Zet 1/3 deel apart voor de schuimkraag.
Het overige deel van de Mallow even aankleuren met gele kleurstof.
Spuit nu het plastic bierglas voor 2/3 vol met de gele Mallow en spuit daarna de witte Mallow tot aan de rand van het glas.
Uitkomst 15 stuks