
Mallow Paaskuikens
Mallow Paaskuikens
Recept
1.000 g | Mallow | |
100 g | Zeesan Banana | |
200 g | water * |
* 100°C.
Decoratie
300 g | castorsuiker |

Werkwijze
Zet de Mallow minimaal één dag van tevoren op een warme plek (ca. 40°C).Een andere mogelijkheid is om de Mallow à la minute te verwarmen in de magnetron.
Meng de Mallow met water en de Zeesan Banaan in een lage versnelling met de garde.
Zorg ervoor dat de totale massa minimaal 60°C wordt.
Zodra de massa wit (schuimig) begint te worden, de machine in de hoogste versnelling zetten.
Klop gedurende 5 tot 10 minuten, afhankelijk van de machine. Soortelijk gewicht ca. 300 g/l.
Spuit kuikens van 2 doppen Mallow, op siliconenpapier (zie foto).
Kleur ca. 10% van de Mallow oranje voor de snavel.
Na het opspuiten overstrooien met suiker.
Laten aandrogen en oogjes van chocolade opspuiten.
Inpakken in plastic.
Uitkomst 100 stuks