Recepten

Mallow Paaskuikens

Recept

1.000 g   Mallow
100 g   Zeesan Banana
200 g   water *

* 100°C.

Decoratie

300 g   castorsuiker
Mallow Paaskuikens

Werkwijze

Zet de Mallow minimaal één dag van tevoren op een warme plek (ca. 40°C).
Een andere mogelijkheid is om de Mallow à la minute te verwarmen in de magnetron.

Meng de Mallow met water en de Zeesan Banaan in een lage versnelling met de garde.
Zorg ervoor dat de totale massa minimaal 60°C wordt.
Zodra de massa wit (schuimig) begint te worden, de machine in de hoogste versnelling zetten.
Klop gedurende 5 tot 10 minuten, afhankelijk van de machine. Soortelijk gewicht ca. 300 g/l.

Spuit kuikens van 2 doppen Mallow, op siliconenpapier (zie foto).
Kleur ca. 10% van de Mallow oranje voor de snavel.
Na het opspuiten overstrooien met suiker.

Laten aandrogen en oogjes van chocolade opspuiten.

Inpakken in plastic.
                            
Uitkomst 100 stuks