Recepten

Mallow Pops

Recept 1

500 g   Mallow
100 g   water
50 g   Zeesan Strawberry

Recept 2

500 g   Mallow
100 g   water
50 g   Zeesan Banana

Decoratie

600 g   Dip Banaan *

* Voor het doorhalen zijn alle soorten Dip en Arabesque te gebruiken

Mallow Pops

Werkwijze

Zet de Mallow minimaal één dag van tevoren op een warme plek (ca. 40°C).
Een andere mogelijkheid is om de Mallow à la minute te verwarmen in de magnetron.

Meng de Mallow, water en Zeesan per smaaksoort in een lage versnelling met de garde.
Zorg ervoor dat de totale massa minimaal 60°C wordt.
Zodra de massa wit (schuimig) begint te worden, de machine in de hoogste versnelling zetten.
Klop gedurende 5 tot 10 minuten, afhankelijk van de machine. Soortelijk gewicht ca. 300 g/l.

Gesneden Mallowstroken op ijsstokje:
Bekleed een bakplaat van 60 x 40 cm met bakpapier en decoreer met Mont Blanc.
Plaats 2 ulevel ijzers (lengte 60 cm) met een tussenruimte van 25 cm op de plaat en stort de eerste smaak uit.
Strijk deze strak tussen de ulevel ijzers.
Creëer een volgende laag door ulevel ijzers op de eerste te plaatsen, en strijk deze vol met de tweede smaak.
Laat de Mallow opstijven in de vriezer.
Snijd stroken van 12 x 3cm, en plaats deze op een ijsstokje.
Of steek met verschillende soorten stekers vormen uit en plaats deze op een ijsstokje.

Mallow vormen in Siliconen matten
Decoreer de siliconenvormen met Mont Blanc en spuit hierin de opgeklopte Mallow, afstrijken is optioneel.
Los de Mallow vormen na het vriezen en plaats deze op een ijsstokje.

Doorhalen in Dip of Arabesque, daarna naar wens decoreren met bijvoorbeeld stukjes noot, discodip, etc.

UItkomst ca. 40 stuks (afhankelijk van de vorm)