![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-1280-7ea2359fb685f5175f85384c6a5628fd.jpeg)
![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-768-c13e4c38f1c1ac7484a2abbf22177bc4.jpeg)
Melkbrood met Milky
Melkbrood met Milky
Recept
10.000 g | 100 % | bloem | |
240 g | 2.4 % | gist | |
150 g | 1.5 % | bakkerszout | |
5.600 g | 56 % | water | |
800 g | 8 % | Milky |
![Melkbrood met Milky](https://www.zeelandia.nl/recepten/melkbrood-met-milky/@@images/image-400-a505178e06b9a8bea9fb1df62759e0e1.jpeg)
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Deegtemperatuur 27°C.
Afwegen 870 gram.
Bol of puntrijs 45 minuten.
Narijs 70 minuten.
Oventemperatuur 260°C.
Baktijd 35 minuten.
Uitkomst 19 stuks
Milky geeft een rustige bakaard en dient daarom voldoende ontwikkeling in het voorproces te krijgen.
Bij korte processen adviseren wij u het gistpercentage te verhogen en de degen zeer goed af te kneden.
NB. Om te voldoen aan de eisen die de warenwet aan melkbrood stelt, moet 8% Milky worden toegevoegd.
Dit percentage wordt berekend over de bloem plus de eventuele extra toegevoegde broodverbetermiddelen.