Recepten

Milkybol met Milky

Recept

50.000 g 100 % bloem
1.200 g 2.4 % gist
750 g 1.5 % bakkerszout
28.000 g 56 % water
4.000 g 8 % Milky

Decoratie

200 g 0.4 % Decoratiegries
Milkybol met Milky

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 430 gram.
Bol- of puntrijs 45 minuten.
Opbollen en decoreren met Decoratiegries.
Narijs 60 minuten.

Oventemperatuur 250°C.
Baktijd 35 minuten.

Uitkomst 192 Milkybollen.

Milky geeft een rustige bakaard en dient daarom voldoende ontwikkeling in het voorproces te krijgen.
Bij korte processen adviseren wij u het gistpercentage te verhogen en de degen zeer goed af te kneden.

NB. Om te voldoen aan de eisen die de warenwet aan melkbrood stelt, moet 8% Milky worden toegevoegd.
Dit percentage wordt berekend over de bloem plus de eventuele extra toegevoegde broodverbetermiddelen.