Home » Recepten » Mokka Rozijnenbroodje

Mokka Rozijnenbroodje

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Mokka Rozijnenbroodje

Werkwijze

Vruchtenmelange wassen, minimaal 4 en maximaal 24 uur van te voren weken.

Van alle grondstoffen een afgekneed deeg vormen.
Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 350 gram.
Bol-puntrijs 30 minuten.
Kort opmaken, 10 broodjes op een bakplaat van 20 x 60 cm zetten.
Narijs 30 minuten.

Oventemperatuur 200°C.
Baktijd 35 minuten.

Na het afkoelen afwerken met de Dip Caramel en overstrooien met suikernibs.

Werkwijze Dip Caramel:
Scaldis verwarmen tot 35°C.
De Compound, kleur en Muffinolie goed doorroeren.
De dip is klaar voor gebruik.

Uitkomst 93 stuks.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

10.000 g 100 % bloem } 100%
1.000 g 10 % gist
200 g 2 % bakkerszout
5.600 g 56 % water
2.500 g 25 % Maestro Boterstol
400 g 4 % Araba Mocca

Vulling

10.000 g 100 % rozijnen
3.000 g 30 % Vruchtenmelange

Afwerking

2.000 g   Scaldis Wit
60 g   Wigo Compound Caramel
6 g   Citroengeel E102
240 g   Muffinolie *

* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Decoratie

465 g   suikernibs C30/P3
Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie