Recepten

Moutbroodjes

Recept

9.000 g 90 % bloem } 100%
1.000 g 10 % volkorenmeel }
500 g 5 % gist
200 g 2 % bakkerszout
6.100 g 61 % water
1.500 g 15 % Exakt Extra Bruin

Vulling

1.500 g 15 % Zonnebloempitten (gebruneerd)

Decoratie

2.500 g   Zonnebloempitten
720 g   roggebloem
Moutbroodjes

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Voor een goede vochtopname het deeg iets langer in de eerste versnelling kneden.
Deegtemperatuur 25°C.
Direct de vulling doordraaien.
Afwegen 1600 gram.
Bolrijs 20 minuten.
Verdelen en opbollen.
Decoreren met Zonnebloempitten.
Narijs 60 minuten.
Voor het inschieten decoreren met roggebloem.

Oventemperatuur 240°C
Baktijd 8 minuten.

Uitkomst 360 stuks.