Recepten

Mueslibolletjes met Muesli 30 MZ

Recept

10.000 g 100 % volkorenmeel
3.000 g 30 % Muesli 30 MZ *
1.000 g 10 % gist
6.600 g 66 % water

* Muesli 30 MZ bevat zout!

Vulling

4.000 g 40 % Muesli Melange
6.000 g 60 % rozijnen

Afwerking

940 g   Ovex Liquide (2 g per stuk)

Decoratie

1.880 g   Havervlokken
Mueslibolletjes met Muesli 30 MZ

Werkwijze

De Muesli Melange ca. 30 minuten weken in 15% water berekend over het gewicht van de Muesli Melange.
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Direct de vulling doorwerken.
Afwegen 1950 gram.
Bolrijs 5 minuten.
Verdelen en opbollen.
Strijken met Ovex Liquide en decoreren met Havervlokken.
Narijs 60 minuten.

Oventemperatuur 260°C.
Baktijd 14 minuten.

Uitkomst 470 stuks

Voor meer volume kan het volkorenmeel gedeeltelijk door bloem vervangen worden.