Recepten

Oat Bran Oliebollen (doseermachine)

Recept

10.000 g 100 % Oat Bran 100 MZ *
800 g 8 % gist
9.000 g 90 % water
500 g 5 % ei
1.000 g 10 % Maestro Boterstol
100 g 1 % Protea

* Oat Bran 100 MZ bevat zout!

Vulling

4.000 g 40 % rozijnen
1.000 g 10 % krenten
Oat Bran Oliebollen (doseermachine)

Werkwijze

Van alle grondstoffen een beslag maken.
In de planeetmenger 7 minuten draaien met de vlindergard in de 2e versnelling
en 3 minuten in de 3e versnelling.
De vulling direct door het beslag mengen.
Beslagtemperatuur 27°C.
Vervolgens 35 minuten laten rijzen.
Daarna starten met doseren en bakken.

Olietemperatuur 180°C.
Baktijd 8 minuten.

Uitkomst 330 oliebollen van 80 gram