![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-1280-7ea2359fb685f5175f85384c6a5628fd.jpeg)
![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-768-c13e4c38f1c1ac7484a2abbf22177bc4.jpeg)
Oliebollen met Parade Oliebol DM (doseermachine)
Oliebollen met Parade Oliebol DM (doseermachine)
Recept
10.000 g | 100 % | Parade Oliebol DM * | |
9.700 g | 97 % | water |
* Pan. Oliebol DM bevat gist en zout!
Vulling
4.000 g | rozijnen | ||
1.000 g | krenten | ||
1.000 g | appelstukjes * | ||
100 g | Appelpoeder |
* Binden met de Appelpoeder
![Oliebollen met Parade Oliebol DM (doseermachine)](https://www.zeelandia.nl/recepten/oliebollen-met-parade-oliebol-dm-doseermachine/@@images/image-400-a505178e06b9a8bea9fb1df62759e0e1.jpeg)
Werkwijze
Berekenen van de watertemperatuur:2x gewenste beslagtemperatuur - temperatuur mix = watertemperatuur (mits de vulling op de temperatuur is).
Al het water in 1 keer doseren (eerst het water dan de mix).
Beslag draaien in planeetmenger met een vlindergarde.
Van alle grondstoffen een licht taai beslag maken.
Gewenste beslagtemperatuur is 27°C.
Direct de vulling doordraaien.
Narijs 35 minuten, daarna starten met doseren.
Olietemperatuur 175-180°C.
Baktijd 8 minuten (baktijd 1 minuut per 10 gram).
Uitkomst 322 oliebollen van 80 gram
Voor oliebollen zonder vulling:
94% water gebruiken en na 15 minuten starten met doseren.