Recepten

O'life Ciabattino's met Panomix O'life via doseermachine

Recept

2.500 g 50 % Panomix O'life * } 100%
2.500 g 50 % bloem }
100 g 2 % gist
4.000 g 80 % water

* Panomix O'life bevat zout!

Decoratie

320 g 6.4 % decoratie
O'life Ciabattino's met Panomix O'life via doseermachine

Werkwijze

Kneed aanvankelijk een vrij stevig deeg met 60 % water.
Voeg, wanneer het deeg gevormd is, het resterende water geleidelijk toe.
Kneed het deeg taai af.
Deegtemperatuur 25°C.
Bestrijk de bodem en zijkanten van een plastic rijsbak met olijfolie.
Laat hierin het deeg, onder plastic, 90 minuten rijzen.
Smeer de trechter in met Ovam Spray.
Kiep het deeg in de Unidos.
Stand Unidos 700/900.
Laat de deegstukjes in een bak met decoratie vallen en decoreer ze rondom (ca.2 gram per broodje)
Op geperforeerde platen zetten.
Narijs 40 minuten, in de bakkerij.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 20 minuten.

Uitkomst 150 O'life ciabatta's van 60 gram.

Voor gevulde ciabatta's 5% zwarte olijven toevoegen.


Decoratie:
400 gram Decoratie-Mais
400 gram geraspte kaas
200 gram Sesamzaad
20 gram gedroogde peterselie
iets cajunkruiden.

Voor verwerking via de diepvries 2% Nordix Super toevoegen, na decoreren zo snel mogelijk invriezen.