Recepten

Orange Chai Pie

Fonceerdeeg

3.600 g   Hardewenerdeeg met Kanomix

Recept

1.750 g   Fantasy Chai Cake
750 g   ei
700 g   gesmolten boter
350 g   water

Vulling

1.800 g   Fruitful Orange Cream

Bavaroise

600 g   Zeesan Neutraal
700 g   Arabesque Blanc 29
800 g   water
3.000 g   slagroom
30 g   Koekkruiden Orenta

Decoratie

400 g   Paletta Spray Neutraal
1.200 g   slagroom
280 g   choco decor
Orange Chai Pie

Werkwijze

Fonceer de vlaaipannen van 26 cm doorsnede met hardewenerdeeg (dikte 3 mm).

Meng alle ingrediënten gedurende 5 minuten in de eerste versnelling.
Vul de vlaaipannen met 290 gram beslag.
Spuit hierop een spiraal (150 gram) Fruitful Orange Cream.

Oventemperatuur:
Inschietoven 190°C.
Rotatieoven 170°C.
Baktijd 20-25 minuten.

Meng de Orenta Koekkruiden met kokend water en lost daarna de Arabesque Blanc 29 erin op.
Laat afkoelen tot ca. 35°C, voeg dan de Zeesan Neutraal toe en meng tot een gladde massa.
Spatel de slagroom die voor 75 % is opgeslagen erdoor.
Strijk 400 gram bavaroise bol op de vlaai.
Invriezen en daarna licht poederen met Orenta Koekkruiden en afgeleren met Paletta Spray Neutraal.

Decoreren met slagroom en chocolade krullen.

Uitkomst 12 stuks