Recepten Recepten

Oranje Grissini's

Recept

7.500 g 75 % bloem } 100%
2.500 g 25 % Panoplus Nacho }
150 g 1.5 % bakkerszout
400 g 4 % gist
4.400 g 44 % water
300 g 3 % Gamma Extra
500 g 5 % ei

Doortoeren

3.500 g   korstboter/margarine
1.600 g   geraspte kaas
27 g   peper

Decoratie

800 g   Decor Tarwegries *

* Oranje gekleurd

Oranje Grissini's

Werkwijze

Deeg glad draaien, maar niet taai.
Deegtemperatuur 20°C.
Korstboter invouwen.
Drie halve Hollandse toeren geven.
Bij de laatste toer de geraspte kaas met de peper op 2/3 van de deegplak strooien en in drieën vouwen.
Tussen de toeren 10 minuten rust geven (koelen).
Het deeg uitrollen op een dikte van 8 mm.
Beide kanten decoreren met gekleurde Decor Tarwegries.
Banen snijden van 1 cm breed en 30 cm lang (ca. 55 gram).
Spiraliseren en in stokbroodplaten leggen om kromtrekken tegen te gaan.
Narijs 40 minuten.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 12 minuten.

Uitkomst 380 stuks