Recepten

Oranje Vikorn-notenslofje met Vikorn 50 MZ

Recept

1.000 g 50 % Vikorn 50 MZ * } 100%
1.000 g 50 % bloem }
40 g 2 % gist
1.000 g 50 % water
240 g 12 % Exakt Ambacht

* Vikorn 50 MZ bevat zout!

Vulling

500 g   Muesli Melange
400 g   Vruchtenmelange
175 g   water
300 g   Renetta Appelspijs

Decoratie

100 g   Decor Tarwegries *

* Oranje gekleurd

Oranje Vikorn-notenslofje met Vikorn 50 MZ

Werkwijze

De Muesli Melange en Vruchtenmelange minimaal 4 uur en maximaal 24 uur van te voren weken.

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 25°C.
In tweeën delen de deegstukken vormen als voor brood.
Rijstijd 20 minuten.
Uitrollen dikte 3,5 mm breedte 20 cm.
Op de binnenste 10 cm de vulling aanbrengen, spuit hierop een paar banen Renetta Appelspijs, dicht vouwen en iets aanrollen.
Omdraaien en natmaken decoreren met gekleurde Decor Tarwegries.
Banen op de plaat leggen.
Goed prikken met een korstprikker en doorsteken op 4 cm.
Narijs 40 minuten.

Oventemperatuur 260°C.
Baktijd 9 minuten.

Uitkomst 60 Oranje Vikorn-notenslofjes.