
Paaskuikens met Mallow
Paaskuikens met Mallow
Bodem
650 g | Hardewenerdeeg met Kanomix |
Vulling
1.150 g | Frangipane met Perla Amandelpan |
Recept
1.000 g | Mallow | |
100 g | Zeesan Banana | |
200 g | water * |
* 100°C.
Afwerking
450 g | Dip Banaan |
Decoratie
150 g | Maro 1:2 Rol * |
* rood kleuren

Werkwijze
Zet de Mallow minimaal één dag van tevoren op een warme plek (ca. 40°C).Een andere mogelijkheid is om de Mallow à la minute te verwarmen in de magnetron.
Met het hardewenerdeeg bakjes fonceren met een doorsnede van 6 cm en vullen met frangipan.
Afbakken:
Oventemperatuur 170°C.
Baktijd 18 minuten.
Meteen na het afbakken lossen en afkoelen.
Meng de Mallow met water en de Zeesan Banaan in een lage versnelling met de garde.
Zorg ervoor dat de totale massa minimaal 60°C wordt.
Zodra de massa wit (schuimig) begint te worden, de machine in de hoogste versnelling zetten.
Klop gedurende 5 tot 10 minuten, afhankelijk van de machine. Soortelijk gewicht ca. 300 g/l.
Spuit op de afgebakken hardewenerbakjes een kuiken van 2 doppen Mallow, ca. 22 gram.
Laat de Mallow 2 uur aandrogen.
Verwarm de Dip Banaan tot ca. 35°C.
De kuikens doorhalen en afwerken met rood gekleurde marsepein en 2 oogjes van chocolade.
Uitkomst 54 stuks