
Paasstolstaaf met V-GO! Stollenpoeder
Paasstolstaaf met V-GO! Stollenpoeder
Recept
10.000 g | 100 % | bloem | |
800 g | 8 % | gist | |
200 g | 2 % | bakkerszout | |
5.600 g | 56 % | water | |
2.000 g | 20 % | V-GO! Stollenpoeder | |
500 g | 5 % | Luctor |
Vulling 1
10.000 g | 100 % | rozijnen | |
3.000 g | 30 % | krenten |
Vulling 2
6.150 g | V-GO! Amandelspijs |
Decoratie
800 g | amandelschaafsel | ||
800 g | kristalsuiker | ||
160 g | water | ||
120 g | Citroenrasp |

Werkwijze
V-GO! Amandelspijs iets afslappen met water en pillen van 75 gram vormen.Victoriabeslag: Alle grondstoffen van de decioratie met elkaar mengen.
Van alle grondstoffen een afgekneed deeg vormen.
Vulling direct na het kneden doorwerken.
Deegtemperatuur 25°C.
Afwegen 1500 gram, vormen als een brood.
Rijstijd 30 minuten.
Het deeg uitrollen tot een dikte van 5,5 mm en breedte van 60 cm.
De deegplak met water bestrijken en de spijspillen inrollen zoals voor staven.
Strijken met water en door het Victoriabeslag rollen.
Narijs 30 minuten.
Oventemperatuur 200°C.
Baktijd 18 minuten.
Uitkomst 82 stuks
Pas op voor teveel vloerwarmte!
Eventueel op onderplaten bakken.
Decoratie tip: Afspritzen met Dip Advocaat Smaak (let op: Dip Advocaat Smaak is niet vegan).