Recepten

Paasstolstaaf met V-GO! Stollenpoeder

Recept

10.000 g 100 % bloem
800 g 8 % gist
200 g 2 % bakkerszout
5.600 g 56 % water
2.000 g 20 % V-GO! Stollenpoeder
500 g 5 % Luctor

Vulling 1

10.000 g 100 % rozijnen
3.000 g 30 % krenten

Vulling 2

12.600 g   V-GO! Amandelspijs

Decoratie

800 g   amandelschaafsel
800 g   kristalsuiker
160 g   water
120 g   Citroenrasp
Paasstolstaaf met V-GO! Stollenpoeder

Werkwijze

V-GO! Amandelspijs iets afslappen met water en pillen van 75 gram vormen lengte ca. 28 cm.
Victoriabeslag: Alle grondstoffen van de decioratie met elkaar mengen.

Van alle grondstoffen een afgekneed deeg vormen.
Vulling direct na het kneden doorwerken.
Deegtemperatuur 25°C.
Afwegen 1525 gram, vormen als een brood.
Rijstijd 30 minuten.
Het deeg uitrollen tot een plak van 60 x 40 cm (1 plak voor 8 staven).
De deegplak snijden in twee plakken van 30 x 40 cm.
De plakken met water bestrijken en de spijspillen inrollen zoals voor staven.
Strijken met water en door het Victoriabeslag rollen.
Narijs 30 minuten.

Oventemperatuur 200°C.
Baktijd 18 minuten.

Uitkomst 168 stuks

Pas op voor teveel vloerwarmte!
Eventueel op onderplaten bakken.

Decoratie tip: Afspritzen met Dip Advocaat Smaak (let op: Dip Advocaat Smaak is niet vegan).