
Peperfruit Flan
Peperfruit Flan
Recept
2.200 g | Kanomix | |
1.000 g | boter | |
250 g | bloem | |
150 g | ei | |
70 g | Citroenrasp | |
10 g | bakkerszout |
Vulling 1
1.050 g | water | |
1.050 g | zachte geitenkaas | |
1.050 g | melk | |
1.050 g | Minuta Vlaai Ambacht | |
1.050 g | ei |
Vulling 2
1.200 g | Minuta VV | |
3.000 g | water | |
15 g | rode peperpasta |
Afwerking
4.200 g | fruit | |
650 g | Paletta Spray Neutraal |
Decoratie
315 g | slagroom | |
21 st | rode peper |

Werkwijze
Van alle grondstoffen een deeg zetten.Deeg koelen en de volgende dag doorwerken.
Het deeg uitrollen op 3 mm.
Ringen/taartpannen van 18 cm fonceren, gebruik ca. 175 gram deeg per flan.
De geitenkaas oplossen in heet water en mengen met de melk en Minuta Vlaai Ambacht.
3 minuten in de derde versnelling gladdraaien als laatste de eieren toevoegen en kort gladdraaien.
De gefonceerde vorm vullen met 250 gram vulling.
Oventemperatuur:
Inschietoven 200°C.
Rotatieoven 170 °C
Baktijd 30 minuten.
Minuta VV, water en rode peperpasta mengen, vervolgens 3 minuten kloppen in de hoogste versnelling.
De room een paar minuten laten opstijven en op de afgekoelde flan spuiten
Verdeel het rood zwarte fruit over de room en afgeleren.
Decoreren met een rozet slagroom en een verse rode peper.
Uitkomst 21 stuks