
Pestolette
Pestolette
Recept
5.000 g | 50 % | Toscane Licht 50 MZ * | } 100% |
5.000 g | 50 % | bloem | } |
400 g | 4 % | gist | |
5.000 g | 50 % | water |
* Panomix Toscane bevat zout!
Vulling
1.200 g | 12 % | pesto | |
1.700 g | 17 % | geraspte kaas | |
80 g | 0.8 % | peterselie | |
1.200 g | 12 % | olijfolie |
Decoratie
780 g | geraspte kaas (15 g per stuk) |

Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Voor een goede vochtopname wat langer in de eerste versnelling kneden.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 1540 gram.
Vormen als brood.
Deegrijs 30 minuten.
Uitrollen op 50 x 25 cm.
Vulling mengen, hiermee de boven en onderkant van de plak instrijken.
De deegplak met een grote krabber in blokjes van 2 x 2 cm steken, of snijden met een pizzames.
De blokjes ruim besprenkelen met olijfolie.
Een ronde pie-plate vullen met 370 gram blokjes.
Narijs 50 minuten.
Bestrooien met 15 gram geraspte kaas.
Bakken met stoom.
Oventemperatuur 235°C.
Baktijd 25 minuten.
Uitkomst 52 stuks.