
Pistache Tulband 2.0
Pistache Tulband 2.0
Recept
5.000 g | Maestro Cake | |
2.500 g | boter | |
2.500 g | ei | |
400 g | Wigo Compound Pistache | |
500 g | Perla Amandelpan |
Vulling
300 g | pistachenoten * |
* Gehakt
Decoratie 2
160 g | pistachenoten |
Decoratie
200 g | spuitchocolade | |
450 g | choco decor * | |
260 g | pistachenoten |
* Gebruik Arabesque Blanc en kleur met vetoplosbare kleurstof

Werkwijze
Alle grondstoffen op bakkerijtemperatuur 5 minuten in 2e versnelling met de vlindergard opkloppen.Soortelijk gewicht 850 gram/liter.
Spatel de gehakte pistachenoten door het beslag.
De luxe tulbandvorm smeren en vullen met 900 gram beslag.
Oventemperatuur:
Inschietoven 160°C.
Rotatieoven 140°C.
Baktijd 60 minuten.
Decoreer de tulbanden met witte en groene spuitchocolade, pistache noten en stukken witte chocolade.
Uitkomst 14 stuks
Bij gebruik van "normale" tulbandvormen:
De gesmeerde tulbandvorm (18 x 10 cm) vullen met 505 gram beslag.
Oventemperatuur:
Inschietoven 160°C.
Rotatieoven 140°C.
Baktijd 45 minuten.
Uitkomst 22 stuks