Recepten

Quartjes met Jung Basis-Quarkteig

Recept

5.000 g   Jung Basis-Quarkteig
2.200 g   water
250 g   boter
250 g   ei
250 g   Citroenrasp

Vulling

1.500 g   rozijnen
Quartjes met Jung Basis-Quarkteig

Werkwijze

Alle grondstoffen in de spiraalkneder 5 minuten kneden in de eerste versnelling en 1 minuut in de tweede versnelling.
De vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 25°C
Afwegen 2100 gram iets rond maken.
Deegrust 10 minuten.
Verdelen niet opbollen.
Bestrijken met ei.
Deegrust 20 minuten.

Oventemperatuur 200°C.
Baktijd ca.17 minuten.

Uitkomst 135 quartjes.

Na het bakken bestrijken met boter en overstrooien met castorsuiker.

Quartjes kunnen ook op een Bakplaat Fruitcarré gebakken worden.
Quartjes bespuiten met Muffinolie en op de plaat zetten, zodat ze na het bakken los te breken zijn.
Op een plaat van 60 x 20 cm gaan 24 deegstukjes.

Oventemperatuur 200°C.
Baktijd 25 minuten.