Recepten

Rogge Rots

Recept

5.000 g   Roggopan 50
5.000 g   bloem
400 g   gist
200 g   bakkerszout
5.600 g   water
300 g   Gamma Extra

Vulling

2.000 g 2000 % rozijnen
2.000 g 2000 % cranberries
2.000 g 2000 % noten

Decoratie

560 g   Sesamzaad (5 g per stuk)
672 g   Zonnebloempitten (6 g per stuk)
Rogge Rots

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Voor een goede vochtopname wat langer in de eerste versnelling kneden.
Direct de vulling doordraaien.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 200 gram.
Bolrijs 20 minuten.
Opbollen.
Strijken en decoreren met een mengsel van sesamzaad en zonnebloempitten.
Op geperforeerde platen of inschietapparaten zetten en iets indrukken.
Narijs 60 minuten.
Voor het bakken een kruis insnijden.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 18 minuten.

Uitkomst 112 stuks