
Saucijzenbroodjes
Saucijzenbroodjes
Recept
1.000 g | bloem | |
20 g | bakkerszout | |
40 g | eidooier | |
550 g | water | |
150 g | boter |
Doortoeren
650 g | korstboter/margarine |
Vulling
250 g | Quichexpress | |
400 g | water | |
1.200 g | gehakt half/half | |
250 g | water | |
200 g | paneermeel | |
30 g | bouillonpoeder | |
30 g | mosterd | |
25 g | vleeskruiden | |
20 g | bakkerszout | |
5 g | peper |

Werkwijze
Bovenstaande grondstoffen met koud water kort kneden.De korstboter invouwen.
Toeren: 1e toer 1 x in drieën vouwen en 1 x in vieren vouwen
2e toer als toer 1. 3e toer 1 x in vieren vouwen.
Tussen de toeren voldoende rust geven.
Gehaktvulling:
Quichexpress en water in de tweede versnelling met de draadgard mengen, eventueel iets water achter houden en later toevoegen tot een glad beslag.
Paneermeel weken en met alle ingrediënten door het beslag mengen.
Als laatste het gehakt zo kort mogelijk doormengen.
Het korstdeeg uitrollen op 2 mm en banen snijden van 10 cm breed.
De gehaktvulling op de banen spuiten, het korstdeeg nat maken en dicht vouwen.
Snijden op 10 cm en strijken met Ovex Liquid, na 30 minuten nogmaals strijken.
Oventemperatuur 210°C.
Baktijd 25 minuten.