Home » Recepten » Saucijzenbroodjes

Saucijzenbroodjes

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Saucijzenbroodjes

Werkwijze

Bovenstaande grondstoffen met koud water kort kneden.
De korstboter invouwen.
Toeren: 1e toer 1 x in drieën vouwen en 1 x in vieren vouwen
2e toer als toer 1. 3e toer 1 x in vieren vouwen.
Tussen de toeren voldoende rust geven.

Gehaktvulling:
Quichexpress en water in de tweede versnelling met de draadgard mengen, eventueel iets water achter houden en later toevoegen tot een glad beslag.
Paneermeel weken en met alle ingrediënten door het beslag mengen.
Als laatste het gehakt zo kort mogelijk doormengen.

Het korstdeeg uitrollen op 2 mm en banen snijden van 10 cm breed.
De gehaktvulling op de banen spuiten, het korstdeeg nat maken en dicht vouwen.
Snijden op 10 cm en strijken met Ovex Liquid, na 30 minuten nogmaals strijken.

Oventemperatuur 210°C.
Baktijd 25 minuten.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

1.000 g   bloem
20 g   bakkerszout
40 g   eidooier
550 g   water
150 g   boter

Doortoeren

650 g   korstboter/margarine

Vulling

250 g   Quichexpress
400 g   water
1.200 g   gehakt half/half
250 g   water
200 g   paneermeel
30 g   bouillonpoeder
30 g   mosterd
25 g   vleeskruiden
20 g   bakkerszout
5 g   peper
Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie