Recepten

Scheepsbeschuit klein met Panomix Kornplus

Recept

5.000 g 50 % Panomix Kornplus * } 100%
5.000 g 50 % bloem }
300 g 3 % gist
4.800 g 48 % water

* Panomix Kornplus bevat zout!

Decoratie

1.750 g 17.5 % Deco Kornplus
Scheepsbeschuit klein met Panomix Kornplus

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Voor een goede vocht opname wat langer in de eerste versnelling kneden.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 1700 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Verdelen en opbollen, iets plat drukken.
Strijken met Ovex Liquide en de onder en bovenkant decoreren met 8 gram Deco Kornplus.
Narijs 60 minuten.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 20 minuten.

Uitkomst 262 broodjes.

Na afkoelen doormidden snijden en met de snijkant boven op de bakplaat leggen.
Kleuren in 4 minuten bij 250°C.
Nadrogen in 60 minuten bij 100°C.