Recepten

Shorteas Carrot Cake

Fonceerdeeg

250 g   Sloffendeeg met Kanomix

Recept

435 g   Jung Basis-Rühr
235 g   ei
235 g   Muffinolie *
35 g   bruine basterdsuiker
7 g   Kaneel Orenta
3 g   bakkerszout
1 g   gemalen kruidnagel

* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Vulling

165 g   winterwortel
100 g   ananas
50 g   walnootstukjes
Shorteas Carrot Cake

Werkwijze

Het deeg uitrollen tot een dikte van 2 mm.
Fonceer de bodem van de Bakvorm plaatcake (37 x 27,5 cm) met sloffendeeg.

Meng de ingrediënten gedurende 4 minuten in de tweede versnelling met de vlindergard.
Meng de geraspte winterwortel, gesneden ananas en gebroken walnoten door het beslag.

Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd 45 minuten.

Snijden in stukken van 5 x 5 cm.

Uitkomst 1 bakvorm (35 stuks)