Recepten

Snickers Pie

Fonceerdeeg

1.500 g   Hardewenerdeeg met Kanomix

Vulling

1.100 g   Karamel met Gletscher Fondant

Recept

1.000 g   Fantasy Karamel Cake
350 g   ei
300 g   pindakaas
200 g   water
150 g   Muffinolie *
100 g   bruine basterdsuiker

* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Bavaroise

90 g   Zeesan Neutraal
225 g   water
450 g   Arabesque Lait 34
900 g   slagroom

Afwerking

75 g   Zeesan Neutraal
100 g   water
175 g   blanke stroop
250 g   Arabesque Lait 34

Decoratie

600 g   Gesuikerde Krokante Pinda's
Snickers Pie

Werkwijze

Fonceer vlaai/boterkoek pannen (doorsnede 15 cm) met hardewenerdeeg, dikte 2,5 mm.

Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd ca. 11 minuten.

Maak een beslag van de Fantasy Karamel Cake, pindakaas, ei, water, olie en bruine basterdsuiker.
Meng de ingrediënten gedurende 5 minuten met de vlinder in de eerste versnelling.
Schep 300 gram in ringen met een diameter van 14 cm.

Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C
Rotatieoven 160°C
Baktijd ca. 26 minuten

Strijk de hardewenerbodems in met gesmolten Dip Neutraal, spuit na het stollen hierop 75 gram Karamel met Gletscher Fondant.
Snijd de ronde pindakaascake door de helft en plak ze op de Karamel.
Meng de Zeesan Neutraal en het water tot een gladde massa, voeg de gesmolten Arabesque Lait 34 toe. Spatel de slagroom die voor 75 % is opgeslagen door de massa, spuit doppen melkchocolade bavaroise op de cake. Bavaroise altijd eerst in de koelkast en dan pas in de vriezer plaatsen om een goede gelering te verkrijgen.

Meng voor de afwerking de Zeesan Neutraal met het water en laat dit ca. 10 minuten wellen. Smelt de Arabesque Lait 29 op 40°C. Verwarm ook de blanke stroop en de Zeesan massa tot 40°C. Meng alles goed, gebruik bij voorkeur een staafmixer. De glacage verwerken op 35°C, dip de bevroren taartjes hierin. De glacage kan meerdere keren verwarmd worden, gekoeld bewaren.
Decoreer de bovenkant met de gesuikerde krokante pinda's.

Uitkomst 14 stuks