Recepten

Soeperman!

Recept

500 g 50 % Panomix Roggopan * } 100%
500 g 50 % bloem }
20 g 2 % gist
450 g 45 % water
100 g 10 % boter

* Panomix Roggopan bevat zout!

Vulling

1.500 g   stevige erwtensoep
110 g   Quichexpress
5 g   peper

Decoratie 1

100 g   lijnzaad
100 g   Sesamzaad

Decoratie 2

260 g   rookworst (10 g per stuk)
Soeperman!

Werkwijze

De vulling koud mengen.

Van alle grondstoffen een koel deeg vormen, niet te ver afkneden.
Deeg laten rusten in de koeling.
Het deeg uitrollen tot een dikte van 2 mm.
Plakjes uitsteken (ca. 60 gram) en de onderzijde decoreren met een mengsel van de decoratie.
Fonceer de vormen en vullen met 60 gram vulling.
Decoreren met kleine blokjes rookworst.
Narijs ca. 45 minuten.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd ca. 15 minuten.

Uitkomst 26 stuks

Variatie in vulling:
1600 g stevige tomatensoep
500 g Quichexpress
5,5 g peper, decoreren met een plakje tomaat

1300 gram stevige pompoensoep
243 gram Quichexpress
5.4 gram peper
250 gram kokosmelk
1 lombok peper, 2 gesnipperde rode ui
Decoreren met pompoenpitten