Home » Recepten » Spelt Br'Oat

Spelt Br'Oat

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Spelt Br'Oat

Werkwijze

Voor een goede vochtopname het deeg ca. 10 minuten in de eerste versnelling mengen.
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Let op! doordat het deeg geen tarwegluten bevat is het zeer snel afgekneed (ca. 1-2 minuten).
Deegtemperatuur 26°C.
Voorrrijs 15-20 minuten.
Afwegen 420 gram.
Bol-puntrijs 25 minuten.
Vormen en decoreren.
Narijs 60 minuten.
Voor het bakken overlangs insnijden.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 240°C.
Baktijd 30 minuten.

Uitkomst 34 stuks

Let op!
Niet geschikt voor diepvries en remrijs, wel geschikt voor voorgebakken.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

10.000 g 100 % Panovite Spelt Haver * } 100%
200 g 2 % gist
4.800 g 48 % water

* Panovite Spelt Haver bevat zout! Panovite Spelt Br'Oat bevat zout!

Decoratie

510 g   Deco Spelt Mais Rijst (15 g per stuk)
Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie