Recepten

Spelt Vruchtenbol

Recept

10.000 g 100 % Panovite Spelt Licht *
800 g 8 % gist
4.000 g 40 % water
1.000 g 10 % Cramix Goud
50 g 0.5 % bakkerszout

* Panovite Spelt Licht bevat zout!

Vulling

1.000 g 10 % suikernibs P4
2.000 g 20 % amandelen *
2.000 g 20 % rozijnen
1.000 g 10 % cranberries

* gebruneerd

Decoratie

576 g   Deco Zonnerond (12 g per stuk)
Spelt Vruchtenbol

Werkwijze

De rozijnen en cranberries weken, minimaal 4- en maximaal 24 uur van te voren.

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 450 gram.
Bolrijs 25 minuten.
Decoreren met Deco Zonnerond.
Narijs 60 minuten.

Oventemperatuur 220°C.
Baktijd 25 minuten.

Uitkomst 48 stuks

Eventueel afmoezen en afwerken met Suikernibs P2 en gebroken gebruneerde hazelnootstukjes