Recepten

Speltbonkies Donker

Recept

7.500 g 75 % Panovite Spelt * } 100%
2.500 g 25 % Jung Dinkel-Ernte ** }
800 g 8 % gist
50 g 0.5 % bakkerszout
4.500 g 45 % water
500 g 5 % Mekufa
100 g 1 % Zedomals Créme

* Panovite Spelt bevat tarwegluten, niet geschikt voor mensen met tarwe-allergie
** Jung Dinkel-Ernte bevat zout!

Vulling

6.000 g 60 % Vruchtenmelange
6.000 g 60 % Muesli Melange
3.000 g 30 % cranberries
3.000 g 30 % krenten

Decoratie

1.885 g   Zonnebloempitten (5 g per stuk)
1.131 g   Havervlokken (3 g per stuk)
Speltbonkies Donker

Werkwijze

De Muesli Melange en cranberries ca. 30 minuten weken in 15% water berekend over het gewicht van de Muesli Melange en cranberries.
De Vruchtenmelange wassen, minimaal 4 - en maximaal 24 uur van te voren.

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Voor een goede vochtopname wat langer in de eerste versnelling kneden.
Direct de vulling doordraaien.
Deegtemperatuur 27°C.
Afwegen 2700 gram en direct verwerken.
Onderzijde decoreren met Zonnebloempitten
Bovenzijde decoreren met Havervlokken.
Alleen verdelen niet opbollen.
Narijs ca. 50 minuten.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd ca. 20 minuten.

Uitkomst 377 stuks