Recepten

Stoer Volkoren Vruchtenbrood

Recept

6.000 g 60 % volkorenmeel } 100%
4.000 g 40 % Stoer Volkoren 40 MZ * }
600 g 6 % gist
6.400 g 64 % water
400 g 4 % Maestro Volkoren

* Stoer Volkoren 40 MZ bevat zout!

Vulling

4.000 g 40 % rozijnen
1.000 g 10 % hazelnoten

Decoratie

555 g   Havervlokken (15 g per stuk)
Stoer Volkoren Vruchtenbrood

Werkwijze

Hazelnoten ca. 30 minuten weken in 15% water berekend over het gewicht van de hazelnoten.

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Direct na het kneden de vulling doordraaien.
Deegtemperatuur 25°C.
Afwegen 600 gram.
Bolrijs 25 minuten.
Vormen en decoreren met havervlokken.
Op platen zetten.
Narijs ca. 50 minuten.
Schuin inknippen en bakken met iets stoom.

Oventemperatuur 240°C.
Baktijd 25 minuten.

Uitkomst 37 stuks