Recepten

Strawberry & Basil Pie

Fonceerdeeg

2.000 g   Hardewenerdeeg met Kanomix

Vulling

300 g   Perla Amandelpan
1.750 g   Fruitful Strawberry

Recept 1

1.000 g   Fantasy StrawberryYogh
350 g   ei
250 g   water
125 g   boter *

* gesmolten

Recept 2

150 g   Bianca
150 g   water
150 g   suiker

Recept 3

400 g   Zeesan Curd/Yoghurt
800 g   water
800 g   slagroom
25 g   basilicum (vers)

Decoratie

15 g   basilicum (vers)
1.000 g   aardbeien

Afwerking

250 g   Paletta Spray Neutraal
Strawberry & Basil Pie

Werkwijze

Meng alle ingrediënten recept 1 gedurende 5 minuten in de eerste versnelling.

Om er zeker van te zijn dat de aardbeienstukjes mooi verdeeld zitten in het beslag is het
aan te bevelen om het eerst bij te krabben voor het uitscheppen.
Taaartringen van 15 cm doorsnede vullen met 170 gram beslag.

Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd 20-25 minuten.

Na afkoelen 1 x doorsnijden.

Rol het hardewenerdeeg uit tot een dikte van 3,5 mm.
Fonceer een taartpan van 18 cm doosnede tot 1 cm onder de rand.

Spuit en spiraal ca. 30 gram Perla Amandelpan op het hardewenerdeeg.
Leg hierop een plak aardbeiencake en spuit hierop 175 gram Fruitful Strawberry.
Druk hierop de tweede plak aardbeiencake.

De grondstoffen van recept 2 opkloppen.
Spuit 40 gram schuim op de plak aardbeiencake zodat de taart geheel dicht is.

Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd 25-30 minuten.

Na afkoelen lossen en eventueel bewaren in de vriezer.

Snijd de basilicumblaadjes fijn.
Meng de Zeesan Curd/Yoghurt en het water tot een gladde massa en voeg de basilicumblaadjes toe.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.

Verdeel 200 gram bavaroise over de taarten, iets bol maskeren.
Decoreren met plakjes aardbei, afgeleren en afwerken met wat blaadjes verse basilicum.

Uitkomst 10 stuks